The curriculum for students enrolled in the Barbering program consists of 1500 clock hours of Practical Operations and Technical Instruction, which will include at a minimum the state mandated subject hours listed in the chart below. Instruction will cover the art and science of barbering from techniques in hair, skin care and shaving to business skills, and health and safety practices. This program of study satisfies the requirements of Section 7316 of the California Barbering and Cosmetology Act
1500 Clock Hours for 40 Weeks at 40 Clock hours from Tuesday to Saturday for 8 hours a day from 9:00am – 5:00pm. Including 2- 15 minute breaks and 1- 30 minute lunch break. A course time hour is 50 minutes of instruction during a 60 minute period.
9:00 am - 10:00 am Class 1 hour
10:00 am - 10:15 am Break 15 minutes
10:15 am - 12:00 am Class 2.45 hours
12:00 pm - 12:30 pm Lunch Break 30 minutes
12:30 pm -1:00 pm Lunch Break (2nd class) 30 minutes
1:00 pm - 3:00 pm Class 2 hours
3:00 pm - 3:15 pm Break 15 minutes
3:15 pm - 5:00 pm Class 1.45 hours
Copyright © 2022 Cutting Edge Barber Academy - All Rights Reserved.